Защо за СЕО оптимизацията са важни качествените връзки?

снимка на линко билдинг
За да е успешна СЕО оптимизацията на един сайт, тя трябва да се основава не само на работа вътре в самия уеб сайт, но и на работа извън него. Това е така, защото, докато наличието на определени ключови думи в страниците на сайта е възможно да бъде манипулирано, то информацията от външните връзки (линкове), сочещи към сайта е трудно да бъде повлияна, поради което се ползва с предимство в алгоритмите на търсачките.

Изграждането на качествени връзки обаче съвсем не е толкова просто, както вероятно изглежда на пръв поглед. За да повлияят SEO оптимизацията, външните линкове трябва да са от сайтове, съдържащи сходна (релевантна) информация. В тази връзка, добрите линкове не се натрупват за един ден. Полезните от СЕО гледна точка препратки, провокирани от качественото съдържание на сайта, се изграждат с течение на времето.

Гонейки бързи резултати, някой СЕО оптимизатори се опитват да измамят търсачките чрез използването на линкове срещу заплащане. Въпреки че няма сигурен начин, по който да се определи дали даден линк е купен или не, ползването на т.нар. „платени линкове” поставя сайта в позиция на потенциално застрашен от наказание от Google. Такова наказание наскоро претърпя един от най-известните британски онлайн магазини за цветя и декорация Interflora, доскоро оглавяващ класациите при търсене по определени ключови думи. Оказа се, че много от водещите към Interflora линкове са влошавали потребителското изживяване (един от най-важните за Google фактори).

Затова, с оглед постигане на трайни резултати и успешна оптимизация, не трябва да се следва мотото, че целта оправдава средствата и да се преследва бърз ефект на всяка цена, а да се заложи на бавното, но сигурно изграждане на мрежа от качествени връзки, подобряващи потребителското изживяване.

И, в случай че, повлияни от случилото се с Intertflora, изпитвате затруднение с изграждането на качествени линкове, то може да се доверите на нас. Ние знаем как да проведем правилна кампания за набиране на добри линкове към Вашия сайт.

Image courtesy of Icon Stock Image / FreeDigitalPhotos.net

Подобни статии

изграждане на линкове
Изграждане на качествени линкове. Практически съвети

Банер SEO

СЕО инструменти

  • Google Adwords
    Този СЕО инструмент за оптимизация се използва за изследване на ключови думи, анализ на търсенето и изследване на...
  • Проверка на Page Rank на сайта
    Този СЕО инструмент се използва от Google за оценяване на уеб страниците. Page Rank на даден уеб сайт може да бъде от 0 до...
  • SEO Browser
    Чрез този СЕО инструмент можете лесно да проверите как търсачките виждат вашия сайт. Това може да ви е от полза за да...

Бързи SEO Съвети... видео