Как да подредите сайта си така, че да бъде предпочитан от търсачките?

снимка уеб маркетинг

Наглед простия механизъм на работа с търсачките (въвеждането на определена ключова дума), кара интернет потребителите да смятат, че оптимизирането на един сайт се свежда само до избора на добри ключови думи. Всъщност, добрите ключови думи наистина са в основата на една добра оптимизация. Но съвсем не са всичко.

За до стигне до първите позиции на търсачките, един сайт преди всичко трябва да е правилно структуриран – или, казано с други думи, да е подреден по добър за търсещите механизми начин. Тази подредба включва правилно заглавие на страницата, добро описание на сайта, лесни уеб пътеки и удобна навигация.

Заглавието на страницата (Page Title) е различно от заглавието на текстовия материал в сайта. То е ограничено до десетина думи (70 символа), сред които задължително се включват ключовите думи, по които ще бъде оптимизиран сайта.

Описанието на сайта (Meta Descriptions) не е вътрешния текст на страницата, а това, което ще бъде видно за потребителите под линка в резултатите на търсачките. Това описание, с обем до 161 знака, е много важно, защото може, както да привлече посетители към сайта, така и да ги накара да пренебрегнат дадена уеб страница.

Пътеките в сайта (URL адресите) са адресите на страниците в интернет. Те могат да бъдат ръчно или автоматично генерирани, като позволяват йерархична подредба и разграничение на главните от второстепенните страници. Структурата им обаче не трябва да е по-дълбока от 3 нива, защото търсачките не индексират прекалено дълбоките връзки.

И, въпреки че няма чак толкова пряко значение към излизането на един уеб сайт в първите позиции по определено търсене, добрата навигация също помага за увеличаване на посещаемостта му. Защото чрез нея потребителите могат лесно да открият това, което търсят.

А нали точно това е смисълът на интернет – да свързва хората, давайки им богата и разнообразна база данни за нещата, които ги вълнуват. Затова и, ако това, което ги интересува, се намира във Вашия сайт, помогнете му да стигне до повечето потребители в мрежата. Изградете сайта си така, че да бъде предпочитан от търсачките. Започнете с правилната структура. Ако не знаете как – ние, от SEO Xela, можем да Ви помогнем.

Image courtesy of Web Marketing Puzzle Shows Internet Sales / FreeDigitalPhotos.net

Подобни статии

отпимизиране на сайт
Как може да сте сигурни, че сайтът Ви ще бъде посетен?

Банер SEO

СЕО инструменти

  • Google Adwords
    Този СЕО инструмент за оптимизация се използва за изследване на ключови думи, анализ на търсенето и изследване на...
  • Проверка на Page Rank на сайта
    Този СЕО инструмент се използва от Google за оценяване на уеб страниците. Page Rank на даден уеб сайт може да бъде от 0 до...
  • Проверка за уникално съдържание
    При оптимизацията на един уеб сайт, едно от най-важните неща е създаването на уникално съдържание. Чрез използването на този...

Бързи SEO Съвети... видео