Необходима ли е локална оптимизация за един уеб сайт?

снимка на СЕО Оптимизация

Интернет все повече и повече навлиза в живота ни. Ако преди десетина години малцина са били тези, които са имали домашен компютър, в днешното ни общество широко ползваните лаптопи, таблети, нетбуци и смартфони осигуряват непрекъсната и денонощна 24-часова връзка с виртуалното пространство.

И това не е всичко – тази връзка, предлагаща изключително много полезна и разнообразна информация, някак се превръща в неделима част от живота ни. Интернет замества любимата готварска книга и сериалите за домакините; предлага новини, научнопопулярни филми и спортни мачове за мъжете; осигурява онлайн игри за деца и юноши; позволява споделяне на снимки и преживявания с хиляди приятели в различните социални мрежи; предлага запознанства на самотните и необвързаните; показва вярната посока при пътуване; дава съвети при проблеми в различни форуми както и възможност за покупка на стока от другия край на света.

Затова и е съвсем естествено, използването на интернет не само при търсене на информация, но и при нужда от помощ за намиране на определени неща, особено ако става въпрос за услуги, чието ползване е силно локализирано в конкретен район, като хотели, заведения за хранене, медицински и зъболекарски кабинети, адвокатски кантори, строителни компании, както и фирми, предлагащи хамалски услуги или дейности по ремонт и поддръжка.

Често обаче се случва, при зададено търсене, например за „пица Силистра”, в първите места на google да излязат заведения, оптимизирали бизнеса си по посочените ключови думи, задали адрес и телефон за контакт, но несвързали местоположението си с Google maps. Само по себе си това не е лошо, но липсата на навигация би затруднила или отказала гостите на града да посетят дадена пицария, спирайки се на първото изпречило се на пътя им заведение за бързо хранене.

Затова, представянето на един бизнес в интернет не трябва да се изчерпва само и единствено с направата на уеб сайт. А с правилната оптимизация, включваща подобряването на резултатите при локално търсене. Защото целта на добре оптимизираният сайт е на просто трафик от интернет посетители. А реализиране на печалба от клиенти. И в случай че се нуждаете от това – ние, от SEOXela, сме насреща.

Image courtesy of Business Network / FreeDigitalPhotos.net

Банер SEO

СЕО инструменти

Бързи SEO Съвети... видео