Социалните мрежи – идеална платформа за безплатна реклама

снимка на социални мрежи
Едва ли някои от специалистите, занимаващи се със СЕО оптимизация на уеб сайтове, би подценил ролята на социалните мрежи като активна и достъпна за всеки платформа за безплатна реклама. И в случай че на някой това изглежда прекалено лесен и непрофесионален вариант за реклама, то той би следвало да се вземе предвид, че работата по оптимизирането на един сайт не се изразява само в обикновеното споделяне на интересна и увлекателна статия или оригинално видео.

Добре организираната СЕО кампания за социалните мрежи е дълъг процес, включващ както набиране на фенове, така и актуалното представяне на продуктите и услугите, мотивиращо абонатите да предприемат желаното действие – а именно покупка на дадена стока.

От друга страна обаче, големият поток от всякакъв тип информация, споделяна в социалните мрежи претоварва потребителите и е възможно да заглуши рекламното послание, особено ако адресатите му са недостатъчно заинтересовани от предлаганата услуга. По тази причина, споделената в дадена социална мрежа информация е просто лесен и ефектен начин за представяна на продуктите, но не позволява прекалено големи и подробни описания, които биха били скучни и безинтересни на сърфиращите в интернет потребители.

Затова и не трябва да се мисли, че само страница с публикации в дадена социална мрежа е в състояние да замени цялостното и завършено онлайн представяне на една фирма, което би дал един качествен и професионално изграден уеб сайт. Ролята на споделянето в социалната мрежа е да предизвика интерес у евентуални клиенти, насочвайки ги към фирмения уеб сайт, разполагащ с несравнено по-голяма база от информация, примери, препоръки и съвети, относно употребата на продукта. По тази причина, за качественото онлайн представяне на един бизнес не трябва да се разчита само на споделянето му в социалните мрежи, като се пренебрегва оптимизацията на фирмения уеб сайт. От друга страна, въпреки че сайтът има много по-голямо значение, защото по него интернет потребителите съдят за професионализма на фирмата, той трудно би достигнал до голяма част от нецелевата си аудитория, каквато се явяват приятелските кръгове на феновете му в мрежите.

Затова, в случай че се нуждаете от ефектното и запомнящо се присъствие в онлайн пространството, не подценявайте нито една част от процеса на СЕО, а насочете усилията си да отпимизирате присъствието си в интернет. В случай че това е нещо, с което трудно бихте могли да се справите, ние от SEOXELA можем да Ви помогнем – и то не само със съвети. Позвънете ни, за да анализираме Вашето онлайн присъствие.

Image courtesy of Hand Pressing Like Icon / FreeDigitalPhotos.net

Подобни статии

изграждане на линкове
Изграждане на качествени линкове. Практически съвети

Банер SEO

СЕО инструменти

  • Проверка за уникално съдържание
    При оптимизацията на един уеб сайт, едно от най-важните неща е създаването на уникално съдържание. Чрез използването на този...
  • Google Adwords
    Този СЕО инструмент за оптимизация се използва за изследване на ключови думи, анализ на търсенето и изследване на...
  • Проверка на Page Rank на сайта
    Този СЕО инструмент се използва от Google за оценяване на уеб страниците. Page Rank на даден уеб сайт може да бъде от 0 до...

Бързи SEO Съвети... видео