Първи места в търсачките с лоша СЕО Оптимизация? Възможно ли е?

В този Видео SEO Съвет Matt Cutts обяснява защо е възможно някои уебсайтове който имат лоши backlinks (линкове към техния сайт) все пак да се класират добре в резултатите от търсенията или така наречените SERP. И защо тези сайтове не са ударени от Google Penguin.

Като възможни причини софтуерният инженер на Google посочва няколко:

Първо - упдейтът Penguin все още не може да се пребори с всеки тип спам линкове и е възможно ако сайтовете са били "хакнати" в смисъл придвижени нагоре в търсачките чрез определени нелегални методи и това да не може да се отчете от Google Penguin. Все пак тук трябва да посочим, че Гоогле се опитва да се справи с този проблем по други начини и този тип СЕО не е за препоръчване в дългосрочен план.

Друга причина която Мат посочва, е че в края на карайщата може би алгоритъмът все пак не е толкова съвършен и може да бъде "излъган".
(може би това е причината за 500 до 600 те годишни упдейта на Гоогле алгоритама).

Като решение от Google препоръчват да споделим такива сайтове в Webmaster форумите и дори да се напише блог статия по темата и което е интересно и може би трябва да се "чете" между редовете - цитирам: We read the SEO blogs.

Интересно а? - Гоогле четат СЕО блоговете.

Затова искам да разширя малко въпроса - лично съм виждал такива сайтове дори и сайтове който са “Оптимизирани” тотално на обратно по всички добри СЕО практики и все пак имат завидни резултати. Дори преди няколко дни изследвах такъв сайт и не мога още да намеря някаква логична причина този сайт да се класира добре в резултатите от търсенето при положение, че ако въобще има някакво СЕО то то е напълно погрешно направено. Затова, ще последвам съвета на Гоогле и в най-скоро време ще напиша статия в която ще разгледаме подробно случая.

Но както е споменато по-горе - да такива резултати могат да се случат но според мен те са по-скоро изключение и са лежат на въздушни кули - т.е. при една правилна и целенасочена СЕО работа те могат много лесно да бъдат изместени. Ако и Вие желаете Вашият уебсайт да атакува първите позиции в Гоогле, свържете се с нас за Вашата СЕО Кампания.

Публикувано от

Банер SEO

Бързи СЕО съвети (видео)

... от нашия SEO Блог

Бързи SEO Съвети... видео