Оптимизиране за локално търсене

Знаете ли, че около 60 % от клиентите търсят локален бизнес поне веднъж месечно?

Това търсене е изключително важно, особено за малкия и среден бизнес, тъй като позволява на потребителите не само да открият съществуването на фирмата Ви, но и им дава възможност, преди да са Ви посетили, да получат основна и ключова информация за вас, като работно време, адрес и телефон за контакти, цени на предлаганите стоки или услуги.

Засичайки IP адреса на своите потребители, Google дава локални резултати, дори и при търсене на общи думи – например, ако търсите имоти, без да посочвате конкретен регион, търсачката ще Ви покаже резултати за имотите във Вашия град.
И това не е всичко – в стремежа си да са максимално полезни на своите потребители, Google въведоха системите за локално търсене Google Places и Google +. Това позволява на потребителите да намерят различни забележителности, магазини, заведения или офиси на фирми в конкретно населено място, както и дава възможност не само да се види местоположението на даден обект, но и да се споделят оценки и коментари за него. По този начин, едно заведение може да бъде предпочетено пред друго, ако е получило повече добри отзиви за обслужването, храната и приемливите цени.

Основа за локалната оптимизация

локално търсенеРастеж на месечни локални търсения по години

Растеж на месечни локални търсения по години[/caption]И, ако в механизма на обикновеното търсене се залага основно на ключови думи, алгоритъмът на локалното търсене се ръководи преди всичко от географското положение и рейтинговата система за оценяване на обектите. Затова, и за да бъдете изведени до топ позициите на търсачките, трябва да обърнете внимание и на локалната оптимизация на сайта си.

Знаейки добре положителния ефект на локалното търсене върху малкия и среден бизнес, Google инвестира много в него. Не би ли трябвало и Вие да го направите? А знаете ли коя е действително добрата новина – по времето на писане на този текст, само 11% от фирмите у нас са се регистрирали в Google Places :)
Не мислите ли, че това ще помогне на Вашия интернет бизнес?

Как да оптимизирате локално Вашия сайт?

Предлагаме Ви едно просто решение – да наемете професионалисти, занимаващи се със СЕО оптимизация, владеещи различни техники, можещи да изведат Вашия уеб сайт в първите резултати при локално търсене.

Изберете нас, защото, запознали се с последните промени в света на технологиите, сме сигурни, че ще дадем най-добрите перспективи за Вашия интернет бизнес. Убедете сe сами. Обадете ни се!

Оптимизиране за локално търсене е част от

Най-новата статия за Оптимизиране за локално търсене

снимка на СЕО Оптимизация
Необходима ли е локална оптимизация за един уеб сайт?

Задайте въпрос! Ние отговаряме...

Бързи СЕО съвети (видео)

Всяка SEO Кампания започва с изследване на пазара, конкуренцията, ключовите думи и фрази. Това допринася за по-бърза оптимизация на Вашия уеб сайт...

начуте повече...

Важен етап в СЕО оптимизацията на един сайт е още при изграждането му да се положат стабилни СЕО основи- Page title, meta описание, url адреси и лесна за използване навигация...

начуте повече...

Външното СЕО на сайта се прави в един по-късен етап от оптимизацията на сайта и включва дейности като регистрация, изработка на банери, блог статии, email маркетинг...

начуте повече...

Споделянето на информация в социалните мрежи е печеливша стратегия за рекламиране в мрежата, независимо на кои позиции е сайта Ви при търсене...

начуте повече...