Google +

Стратегии за по-добро СЕО с Google + (Гугъл Плюс)

Въпреки, че не са малко тези, които са изтрили своя фейсбук акаунт поради съмнения за сигурността на споделяната информация и личните им данни, голяма част от интернет потребителите, открили свободата да общуват в социалната мрежа, се ориентират към набиращата все повече популярност Google Plus.

Това е така, защото, създадена с идеята да позволи на потребителите си да ползват всички услуги, предлагани от Google от едно място, Google Plus предоставя много повече възможности от коя да е друга социална мрежа. Тя позволява на всеки потребител да създаде своя собствена социална мрежа, в която не само да споделя информация, но и да използва всички функционалности, необходими му в интернет пространството само чрез един акаунт.

Как Google + може да помогне на оптимизацията на Вашия сайт?

Това видео най-добре илюстрира какво представлява Google Search Plus Your World

При използването на Google + ще можете да виждате персонализирани резултати при търсене в търсачката Google. Това накара някои СЕО оптимизатори да сметнат, че така ще се намали възможността за показване на истински резултати при търсене. И, въпреки че все още е рано да се каже дали това е така, това, което се знае със сигурност е, че Google Plus ще промени завинаги начина на оптимизиране на Вашия сайт.

Защо имате нужда от Google+ Page?

Защото Google Search Plus Your World направи Google + основна част от SEO и SMO (Social media optimization).

И понеже Google вече дава персонализирани резултати и работи в посока на увеличаване на броя на потребителите, които са вписани в техния Google + акаунт, Вие все повече ще имате нужда от две отделни персонализирани и неперсонализирани СЕО стратегии.
Искате ли да разберат за Вас? Споделяйте!

  • Вие трябва да третирате Google+ Page като Ваша интернет страница. Всички правила за СЕО са валидни и там – качествено съдържание, редовен ъпдейт, използване на правилните ключови думи и, естествено – никакви опити за спамване.
  • Трябва да изградите своите кръгове (Circles). Вие имате възможност да изградите различни кръгове според Вашите интереси. Трябва да работите над тях, непрекъснато да въвеждате нови членове в тях, да участвате в дискусии, да създавате и споделяте ценно съдържание.
Поддържането на един активен фирмен профил в Google + отнема доста време. Но е изключително важно и съвсем не е загуба на време, ако искате информацията за Вашия сайт и дейността Ви да бъде споделена и да стигне до възможно повече потребители. Ние сме убедени, че с правилната, персонализирана Google Plus стратегия, Вие може само да спечелите, дори и сайта Ви да не е в първите 10 резултати на търсачките. А ние знаем какво говорим – все пак това е работата ни. Затова, ако сте затруднени в използването на Вашия фирмен акаунт в социалните мрежи – обадете ни се, за да Ви помогнем да спечелите!
Google + е част от

Най-новата статия за Google +

изграждане на линкове
Изграждане на качествени линкове. Практически съвети

Задайте въпрос! Ние отговаряме...

Бързи СЕО съвети (видео)

Всяка SEO Кампания започва с изследване на пазара, конкуренцията, ключовите думи и фрази. Това допринася за по-бърза оптимизация на Вашия уеб сайт...

начуте повече...

Важен етап в СЕО оптимизацията на един сайт е още при изграждането му да се положат стабилни СЕО основи- Page title, meta описание, url адреси и лесна за използване навигация...

начуте повече...

Външното СЕО на сайта се прави в един по-късен етап от оптимизацията на сайта и включва дейности като регистрация, изработка на банери, блог статии, email маркетинг...

начуте повече...

Споделянето на информация в социалните мрежи е печеливша стратегия за рекламиране в мрежата, независимо на кои позиции е сайта Ви при търсене...

начуте повече...