Колко ключови думи трябва да има на една страница?

В този СЕО съвет софтуерния инженер на Google отговаря на един доста често задаван въпрос - Каква трябва да е плътността (съотношението) на ключовите думи към целия текст на една статия или уеб страница.
Преди да продължим малкото разискване по темата - ето краткия отговор.

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

Просто престанете да си губите времето да изчислявате колко процента от текста Ви е ключови думи и започнете да пишете качествено съдържание за уеб сайтове.
Ако това което се опитвате да кажете звучи натурално, не е пресилено с излишно споменаване на определена ключова дума отново и отново - то резултатите Ви ще бъдат добре. А пък ако се опитате да пренаситите текста с ключови думи не само, че те ще загубят стойност а и може да бъдете наказани от Гоогле.

Започнете да пишете текстове които дават стойност на Вашите посетители, те ще започнат да споделят съдържанието Ви, ще се задържат в уебсайтът Ви, ще кликат и на други подобни страници и статии от Вашият интернет сайт - все фактори които имат много по-голяма стойност в алгоритъма на Гоогле за опреляне на позициите Ви в резултатите от търсенето.

И ако попаднете на някой които твърди, че този фактор има голямо значение - бъдете много внимателни - или се опитва да Ви продаде софтуер правен преди години (когато да - това имаше значение) или аз лично бих се усъмнил в СЕО компенантноста му.

Така, че да обобщим - създавайте добро съдържание и престанете да бройте колко пъти ключовата Ви дума се появява в текста. Може да се свържете с нас за да Ви помогнем в създаването на качествено съдържание и текстове за Вашия уебсайт.

Публикувано от

Банер SEO

Бързи СЕО съвети (видео)

... от нашия SEO Блог

Бързи SEO Съвети... видео