СЕО Основи от SEO Xela

За да изградите правилно Вашия уеб сайт, трябва да положите добри основи

Как да изградите тези основи? С избора на правилна структура, която да позволи по-нататъшното ъпдейтване и лесно оптимизиране на сайта Ви. За да е добре оптимизирана, всяка една от страниците на сайта Ви трябва да включва:

Заглавие (Page Title), свързано със съдържанието в нея.

То трябва да е не по-дълго от 70 символа, и с цел по-добро класиране при търсенето, е добре да отговаря на някои от условията, описани тук.


Адрес (URL) – наименованието, изписвано в полето за уеб адреси, можещо да доведе потребителите до дадена страница.

Желателно е тези уеб пътеки да са не по-дълбоки от 3 нива, което едновременно служи както за разграничение на по-важните страници, така и за по-лесното индексиране от търсачките, пренебрегващи по-дълбоките връзки.


Meta Description (описание)

Meta Description е кратко, 161-символно представяне на съдържанието на страницата, имащо значение не толкова за търсачките, колкото за обикновените интернет потребители, можещо да ги привлече или откаже да посетят сайта Ви.


изграждане на уеб сайтСЕО Основи - Архитектура на сайта

Навигация на уеб сайта

Навигация – функционални и лесни менюта на всяка страница, караща посетителите на сайта Ви да се чувстват удобно и комфортно, следвайки указаните връзки към интересуващата ги информация.

Полагайки добра основа на Вашия сайт, в бъдеще лесно ще можете да го актуализирате и да го оптимизирате, правейки го предпочитан както от интернет търсачките, така и от потребителите.

Най-новата статия за СЕО Основи

интернет маркетинг
Искате гарантирана първа страница в Google?

Задайте въпрос! Ние отговаряме...

Всяка SEO Кампания започва с изследване на пазара, конкуренцията, ключовите думи и фрази. Това допринася за по-бърза оптимизация на Вашия уеб сайт...

начуте повече...

Важен етап в СЕО оптимизацията на един сайт е още при изграждането му да се положат стабилни СЕО основи- Page title, meta описание, url адреси и лесна за използване навигация...

начуте повече...

Външното СЕО на сайта се прави в един по-късен етап от оптимизацията на сайта и включва дейности като регистрация, изработка на банери, блог статии, email маркетинг...

начуте повече...

Споделянето на информация в социалните мрежи е печеливша стратегия за рекламиране в мрежата, независимо на кои позиции е сайта Ви при търсене...

начуте повече...